TORRES VINA ESMERALDA ROSE 0,75l
48.00 zł
Eleganckie, różowe wino z Hiszpanii, idealne jako aperitif lub do towarzystwa lekkich potraw. Wyprodukowane z odmian Garnacha i Cariñena, charakteryzuje się jasnoróżową barwą i świeżymi aromatami czerwonych owoców. Jego lekka i orzeźwiająca struktura z dobrze zbalansowaną kwasowością zapewnia niezapomniane doznania smakowe.
Torres Viña Esmeralda Rosé
Wyjątkowe wino różowe, które pochodzi z serca regionu Katalonii w Hiszpanii. Jest to wyrafinowany i elegancki trunek, wyprodukowany z selekcjonowanych odmian winogron – Garnacha i Cariñena, które nadają mu charakterystyczną, jasnoróżową barwę oraz aromat świeżych czerwonych owoców jak truskawki, maliny i delikatne nuty kwiatowe. Wino to wyróżnia się lekkim i orzeźwiającym smakiem z dobrze zbalansowaną kwasowością, co sprawia, że jest idealne jako aperitif lub w towarzystwie lekkich potraw, takich jak sałatki, ryby czy sushi. Torres Viña Esmeralda Rosé jest idealnym wyborem dla tych, którzy cenią sobie wysoką jakość i chcą cieszyć się wyjątkowym doznaniem smakowym.
5 |
|
0 |
4 |
|
0 |
3 |
|
0 |
2 |
|
0 |
1 |
|
0 |
Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt, mogą zostawić recenzję.
Related Products…
Primitivo to niezwykle ceniony przez koneserów win tradycyjnych szczep winorośli uprawiany od XVIII wieku w południowej części Włoch. Wyjątkowe, czerwone i wytrawne wino o bardzo ciemnym kolorze z silnie wyczuwalnymi nutami przypraw i żurawiny oraz wspaniałym owocowym finiszu.
Czerwone wino Penasol Red powstało w Hiszpanii ze szczepu Tempranillo – najcenniejszej odmiany winorośli w tym regionie. Ujmuje swoim wyjątkowo skoncentrowanym smakiem czarnych owoców z wyraźnymi nutami lukrecji. Charakteryzuje się ciemno-wiśniowym kolorem z purpurowymi odcieniami. Idealny towarzysz słodkich deserów i ciast.
- Kraj pochodzenia Hiszpania
- Region Kastylia
- Tempranillo
- 16-18°C
- czas chłodzenia 0,5h
- 0.75
Brak w magazynie
Włochy
czerwone/półsłodkie
Lambrusco to najbardziej popularne delikatnie musujące wino pochodzące z północnych Włoch. W przeciwieństwie do szampana jest produkowane metodą Charmata, co oznacza, że końcowa część fermentacji
odbywa się w szczelnych kadziach. Powstaje na bazie najbardziej typowej odmiany winogron, dojrzewających na polach słonecznej części kraju Reggio Emilia. Intensywny i przyjemny w smaku trunek, długo pozostający na podniebieniu.
Opinie
Nie ma jeszcze żadnych recenzji.